Hoeveel kost een traplift?

Mensen vragen ons vaak, “hoeveel kost een traplift?” Het antwoord is, het hangt ervan af. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een traplift bepalen, waaronder het merk en model van de traplift, of de trap recht of gebogen is, of u een nieuw of gebruikt toestel koopt en waar u het toestel koopt.

Trapliften voor rechte versus gebogen trappen

Soorten trapliftenprijzen

Er zijn twee soorten trapliften die op de markt worden aangeboden. Het meest voorkomende type is een rechte traplift, die wordt geleverd met een gestandaardiseerde rechte rail die op de meeste rechte trappen past. De andere optie is een gebogen traplift, die een rail heeft die op maat gemaakt is voor trappen met bochten, bochten of tussenbordessen. Beide soorten trapliften kunnen zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd. Als u een traplift zoekt voor een rechte trap zonder bochten, betaalt u minder dan wanneer u een traplift nodig heeft voor een gebogen trap of een rechte trap met een bordes.

Prijs van een rechte traplift:

De kosten van een traplift voor een rechte trap liggen meestal tussen de $2.200-$5.000 (nieuw of gebruikt). De uiteindelijke prijs die u betaalt is afhankelijk van het gekozen model en de mogelijke opties, zoals een opklapbare rail of een draaibare stoel. We hebben ook een aantal maandelijkse financieringsopties die beginnen bij $49,50/maand, voor degenen die in aanmerking komen.
Gebogen Traplift Prijzen:

Als u een gebogen railtrap of een rechte trap met een overloop heeft, moet de trapliftbaan meestal op maat worden gemaakt om uw trap te passen, wat betekent dat de kosten aanzienlijk hoger zullen zijn. De prijs voor een gebogen traplift begint bij $9.500 en loopt vanaf daar op, afhankelijk van de configuratie van uw trap en de upgrademogelijkheden die kunnen worden toegevoegd om het comfort voor de gebruiker te verbeteren.
Nieuwe vs. gecertificeerde voorgeprogrammeerde trapliften

Een pre-owned straight rail unit kost tussen de $2.200-2.8000 geïnstalleerd. Dit kan variëren afhankelijk van het merk, model en de conditie van de traplift. Als u een gebruikte traplift kiest, kan een nieuwe optie u tot $1.000 besparen.

Als u een gebogen trap heeft, kan het moeilijk zijn om een tweedehands traplift te vinden, omdat de baan op maat moet worden gemaakt voor elke individuele trap.
Een traplift kopen via een Dealer vs. Online

Mogelijk kunt u online nieuwe trapliften vinden voor aanzienlijk minder dan de hier vermelde prijzen. Vaak zijn de leverings- en installatiekosten, die meestal bij de verkoop door gerenommeerde dealers zijn inbegrepen, echter niet inbegrepen.

Sommige online aanbieders van trapliften bieden een doe-het-zelf installatie aan als een manier om geld te besparen. De meeste kwaliteitsfabrikanten van trapliften zoals Bruno en Stannah raden echter geen doe-het-zelf installatie aan en verkopen alleen via gecertificeerde dealers. Hoewel veel trapliften eenvoudig in gebruik zijn, is de installatie van elk van deze liften een grondige en gevoelige praktijk. Onze technici zijn professioneel gecertificeerd om ervoor te zorgen dat alle installatie- en serviceklussen van de hoogste kwaliteit zijn. Bovendien is Lifeway zowel een erkend als verzekerd bedrijf – iets wat de grotere bedrijven en internetdealers niet kunnen zeggen.

traplift prijzen opvragen. Terwijl het een kostenbesparende maatregel is, kan de zelfinstallatie u, uw familie of uw huis in gevaar brengen. De Accessibility Equipment Manufacturers Association (AEMA) biedt de meest deskundige informatie over trapliften en woonliften. Lees waarom zij een zelf-installatie van een traplift of woonlift sterk afraadt. Uw veiligheid kan in gevaar komen!

Bovendien kan het moeilijk zijn om betrouwbare service te vinden voor trapliften die online of bij fabrikanten die adverteren op laat in de avond gemaakte TV’s. Lokale dealers, zoals Lifeway, bieden doorlopend service voor alle trapliften die zijn geïnstalleerd.
Verhuur van trapliften & Betaalbare Betaalplannen

Als uw behoeften tijdelijk zijn, hebben sommige aanbieders huurmogelijkheden voor rechte trapliften. Het Lifeway Mobility huurprogramma is inclusief installatie en demontage, een maandelijkse huurprijs en service wordt aangeboden voor de duur van de huurperiode indien nodig. Een huurstai rlift is een perfecte optie voor degenen die weten dat ze maar een paar maanden een lift nodig hebben. Het is ook een geweldige optie als er tijdelijke woonsituaties zijn en de duur van de lift onbekend is.

Als u een nieuwe traplift wilt, maar het betalen van de volledige kosten vooraf is een rek, bieden sommige aanbieders maandelijkse betalingsopties voor gekwalificeerde kopers. Lifeway Mobility biedt momenteel een Bruno Elan rechte traplift aan voor slechts $49,50/maand en een Bruno Elite voor slechts $57/maand.