Beton look

Het was in 1917 dat Pier Luigi Nervi een patent nam op een “cementconglomeraat versterkt door metalen elementen die gelijkmatig verdeeld zijn in het mengsel”. Een geniale daad van een ingenieur die toen nog maar 26 jaar oud was, maar vooral een symbolische gebeurtenis, die het begin van de liefdesrelatie van de twintigste eeuw met gewapend beton markeert.

Onmiddellijk betekent dit een onlosmakelijke band tussen vorm en techniek, tussen experiment en beeld, beton wordt het embleem van de moderniteit in de architectuur. Kijk naar onze  Mortex look
In de loop der tijd hebben technologisch onderzoek, nieuwe patenten en baanbrekende artistieke input het traditionele beeld van beton opnieuw geëvalueerd en nieuwe mogelijkheden voor dit materiaal uitgevonden, geholpen door de nieuwste digitale technologieën.

De laatste jaren is er een fascinerende herinterpretatie van beton voor de binnenhuisarchitectuur, en het is het ideale materiaal geworden voor het creëren van interieurs met een high-tech uitstraling. Elegant en toch functioneel, benadrukt het de esthetiek van de hedendaagse architectuur en brengt het tegelijkertijd persoonlijkheid in de meest klassieke stijlen, dankzij de kenmerkende soberheid en eenvoud.

Marazzi roept de karakteristieke ononderbroken oppervlakken van beton op in zijn nieuwe Grande Concrete Look porcellanato microtopping collectie.
De nieuwe, perfect gekwadrateerde formaten 120×240 cm en 120×120 cm zijn ideaal voor naadloze installaties die alle tactiele aantrekkingskracht van beton met de grootst mogelijke intensiteit tot uitdrukking brengen. Het gamma van neutrale en natuurlijke kleuren, in vijf tinten met subtiele kleurschakeringen, beantwoordt doeltreffend aan de meest uiteenlopende architecturale en stilistische behoeften van woon- en bouwprojecten, inclusief restaurants en winkels, met antislipeigenschappen die ook het gebruik van het materiaal op openbare plaatsen mogelijk maken.

Grande Concrete Look behoort tot de nieuwe Marazzi Grande-lijn, ook verkrijgbaar in de versie met marmereffect, ontwikkeld om nieuwe grenzen te verkennen in porseleinen steengoedoppervlakken en om de ontwerp- en aanpassingsmogelijkheden uit te breiden met een ongelooflijk veelzijdig, bestendig materiaal dat zelfs licht is, dankzij de dikte van slechts 6 mm. Grande opent de weg naar een nieuwe generatie van porseleinen steengoedplaten, ideaal voor het bekleden van horizontale en verticale vlakke oppervlakken, van designelementen tot de gevels van gebouwen, zowel binnen als buiten, en voor het creëren van oneindige oplossingen, met de mogelijkheid voor op maat gemaakte elementen zoals op maat snijden en vormen, laserdecoratie en op maat gemaakte mozaïeken.