Veranda bouwen

Hoe bouw je je eigen veranda voor minder dan £500?

Bespaar jezelf een emmer met geld door dit zelf te doen. Mijn broer werd meer dan £2000 geciteerd voor een veranda van dezelfde grootte als de mijne. Ik bouwde de mijne voor 431,96 pond. Dus als je een veranda, luifel, terrasoverkapping, pergola of eenvoudige lean-to wilt, waarom probeer je het dan niet zelf en bespaar ruim £1000. (Ik had al een goede selectie van bouten en schroeven, dus dit zou nog eens £30-£40 hebben gekost)

Wilt u graag een bestaande veranda kopen? Dat kan ook natuurlijk.

Planning

Voordat je aan de slag gaat, is een belangrijke vraag die veel mensen mij hebben gesteld – Is er voor mijn veranda een bouwvergunning nodig? Meestal heeft u geen bouwvergunning nodig, maar controleer de onderstaande lijst en houd uw constructie binnen de richtlijnen. U kunt ook het UK Planning Portal raadplegen voor meer informatie en het is altijd de moeite waard om uw lokale planningsafdeling te raadplegen voordat u aan de slag gaat.

Veranda stedenbouwkundige eisen:

Mag niet breder zijn dan het bestaande gebouw.
De maximale diepte voor een gebouw van één verdieping mag niet groter zijn dan 3000 mm voor een aangebouwd gebouw en 4000 mm voor een vrijstaand gebouw.
De maximale hoogte mag niet hoger zijn dan 4000 mm.
De maximale hoogte van de dakgoot binnen 2000mm van een begrenzing mag niet groter zijn dan 3000mm.
Verhoogde platforms mogen niet hoger zijn dan 300 mm.
Geen uitbreiding voor de hoofd- of zijgevel voor een openbare weg.
De totale grondoppervlakte van de veranda mag niet groter zijn dan 50% van de grond rondom het oorspronkelijke huis.

Hopelijk heeft u nu een goed idee van de grootte en de vorm van uw veranda, maar als u dit zelf wilt proberen dan heeft u een paar basisgereedschappen nodig. Dus de basis zal bestaan uit een goede boor met een mix van verschillende maten hout en metselwerk, cirkelzaag, handzaag, decoupeerzaag, hamer, beitel, meetlint, gradenboog, vierkant en potlood.

Na het bepalen van de grootte van de veranda moest ik controleren of deze daadwerkelijk onder de dakrand zou passen. We wonen in een chaletbungalow, dus het dak komt vrij laag, dus moest ik beslissen of de bovenrand van de veranda over de dakrand zou gaan of onder de dakrand. Gelukkig was de dakrand net hoog genoeg om er onderdoor te gaan en genoeg af te laten lopen naar het einde van de veranda zonder te laag te gaan. De afmetingen zijn:

Hoogte van de bovenrand (onder de dakrand) – 2400mm
Hoogte van de onderrand – 2150 mm
Lengte – 2400mm
Breedte – 6900mm

Ik was in eerste instantie bezorgd over de afloophoek van het dak (de helling) om te voorkomen dat het water stil zou komen te staan. Uiteindelijk kreeg ik een helling van 4 graden, wat net genoeg was. Water heeft de neiging om veel makkelijker op plastic te zitten dan op glas, dus hou hier rekening mee bij het plannen van je eigen dak.

Raamveranda

Met een breedte van bijna 7 meter wist ik dat twee steunpalen niet genoeg zouden zijn, maar drie posten zouden goed moeten zijn. We overwogen om 3 meter in de tuin uit te steken, maar we besloten dat 2,4 meter genoeg was. De 3m lengte zou ongeveer 120 pond extra hebben gekost. Ik gebruikte bouwkundig hout voor de constructie en wat basis 2×4 grenen voor de gordingen. Als je een stevige, stabiele constructie wilt, zoek dan naar C16-gecertificeerd hout. Ik heb rond gewinkeld en worstelde met het vinden van een redelijk geprijsde handelaar met goede leveringsprijzen. Uiteindelijk vond ik een grote handelaar op eBay met goede prijzen en gratis levering de volgende dag. Zoeken naar verkoper – Bouwers Emporium. Ik heb ook alle andere items gekocht van verschillende verkopers op eBay, waaronder de 100 x 100 steunpalen, gegalvaniseerde stalen steunpalen, Vistalux golfkarton zwaargewicht (1,1 mm) plastic dakplaten en Vistalux dakplaat bevestigingen. Ik hou van winkelen op eBay omdat de prijzen over het algemeen veel beter zijn dan waar dan ook en u kunt de verkopersclassificaties en -feedback lezen voordat u koopt. Mijn andere items werden gekocht bij een lokale B&Q die ook levering op omvangrijke items aanbieden als je geen geschikt transport hebt.